agar
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: agar  (Przeczytany 3007 razy)
agusia83
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 39


« : Kwiecień 05, 2013, 04:17:04 »

witam. czy ktoś już próbował zastąpić żelatynę w masie cukrowej agarem?
Zapisane
agusia83
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 39


« Odpowiedz #1 : Kwiecień 11, 2013, 09:56:35 »

więc w końcu sama zrobiłam masę cukrową z agarem . i na wyszła taka sama jak na żelatynie  ,ale zdrowsza Chichot

Zapisane
Aziulex
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 6


« Odpowiedz #2 : Kwiecień 13, 2013, 10:50:59 »

sama kiedyś próbowałam z agarem i niestety- masa wyszła tak twarda, że nic nie dało się z niej zrobic, ulepic  Co?

możesz podac jak dokładnie zrobiłaś swoją masę?
Zapisane
agusia83
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 39


« Odpowiedz #3 : Kwiecień 14, 2013, 08:53:55 »

800g pudru,70ml wody,2 łyżeczki agaru,50g glukozy,3 łyżeczki margaryny lub olej i olejek.
wodę zagotowałam, dodałąm agar,glukoze,margarynę lub olej, olejek i wymieszane wlałam do pudru. zużyłam masę w tym samym dniu więc nie wiem co z masą dzieje się jak trochę poleży.

Zapisane
Aziulex
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 6


« Odpowiedz #4 : Kwiecień 14, 2013, 10:33:54 »

Dziękuje za odpowiedz, spróbuję zrobic przy okazji 
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC