alergia!!!
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: alergia!!!  (Przeczytany 3481 razy)
joannab
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 60


« : Luty 28, 2013, 09:45:55 »

Dostałam zamówienie na tort dla chłopca. Niestety ma alergie na mleko krowie, w związku z tym nie mogę też użyć śmietany. Czy ktoś z Was ma doświadczenie w robieniu torów dla alergików? Gdzie można kupić śmietanę roślinną? Bo nigdzie nie widziałam. Mam czas do 23 marca. Czekam na Wasze propozycje:)
Zapisane
Elzunia
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 93


« Odpowiedz #1 : Luty 28, 2013, 09:55:33 »

joanno a moze cos z tego watku? http://tortolandia.pl/tajne-receptury/przepisy-dla-alergikow/
Zapisane
pszczółka
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 930



« Odpowiedz #2 : Luty 28, 2013, 09:58:35 »

Ubiegłaś mnie Elzuniu.Ale mam linka do drugiego wątku.http://tortolandia.pl/inne-tematy/kontakty-gg-i-telefony/msg16460/#msg16460
Zapisane
joannab
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 60


« Odpowiedz #3 : Luty 28, 2013, 10:39:27 »

Dzięki dziewczyny:)  tort ma być z biszkoptu i jakiegoś kremu. Miał być lekki i na bazie bitej śmietany ale nie wiem czy ta roślinna mogłaby być jeśli chodzi o smak. Poczytam jeszcze, moze coś mi wpadnie w oko:)
Zapisane
joannab
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 60


« Odpowiedz #4 : Luty 28, 2013, 10:53:16 »

Dziewczyny...jeszcze jedno pytanko. Czy używałyście kiedyś czekolady sojowej? Jak ona smakuje? Nie zepsuje smaku tortu?
Zapisane
Smakołyki Doci
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 420



WWW
« Odpowiedz #5 : Marzec 01, 2013, 03:30:00 »

Do ciast nie używałam, ale moje dzieci kiedyś jadły i bardzo im smakowała... A kiedyś zrobiłam z niej polewę na ciasto, to z tego co pamiętam była podobna po rozpuszczeniu do białej czekolady
Zapisane
dusia510
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 304


« Odpowiedz #6 : Marzec 09, 2013, 09:17:41 »

Witam
Chciałam dodać że w śmietanie roślinnej również jest mleko. Ja dla swojego alergika robie krem budyniowy na bazie soku bananowego lub morelowego bo tylko te owoce toleruje. Gotuje budyń na soku, następnie jak klasyczny krem budyniowy ucieram z margaryną bez mleczną. Krem jest smaczny i dobrze się nim przekłada biszkopt oraz dekoruje.
Zapisane
jankimciacho
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #7 : Marzec 09, 2013, 10:42:46 »

jak na razie ja robiłam tylko dla bezglutenowca Szok)
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC