ciasta i ciasteczka na wesele
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: ciasta i ciasteczka na wesele  (Przeczytany 7358 razy)
Smakołyki Doci
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 420



WWW
« Odpowiedz #15 : Marzec 07, 2014, 05:05:59 »

Ja też mam osobne lodówki do ciast i też uruchamiam je w miarę potrzeby
Zapisane
annafilochowska1972
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #16 : Marzec 07, 2014, 05:30:15 »

Marzenie
Zapisane
madzik1388
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 556


« Odpowiedz #17 : Marzec 07, 2014, 06:14:00 »

aha, takie buty to juz mam rozwiązanie zagadki Chichot
Zapisane
rurzyczka
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 21


« Odpowiedz #18 : Listopad 02, 2017, 12:08:20 »

Podepnę się tutaj, żeby nie zakładać nowego wątku.

Pytanie do osób, którym zdarza się piec ciasta (niekoniecznie na wesele). W co pakujecie ciasto?
Do tej pory zdarzało mi się piec po jednym / dwa ciasta i dawałam je po prostu w moim plastikowym pudełku na ciasto.
Czy to do takiego pudełka kartonowego jak na zdjęciu? Czy oprócz tego wcześniej na taki podkład złoty, czy już nie ma potrzeby? Czym później to przykryć od góry?
No i jeszcze wyjmując ciasto z blaszki przekrajacie je na pół, czy jakoś w całości przekładacie?
Będę wdzięczna za wszystkie podpowiedzi 


* podesty_na_ciasto35.jpg (36.19 KB, 600x450 - wyświetlony 47 razy.)

* podklad_zloty_prostokatny.jpg (99.08 KB, 1100x800 - wyświetlony 46 razy.)
Zapisane
Dorii
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 8


« Odpowiedz #19 : Listopad 16, 2017, 10:59:27 »

Ciasta piekę i składam w rantach cukierniczych, na dół przed złożeniem ciasta zawszę daję podkład cukierniczy (ten cienki złoty) aby potem nie kombinować jak ciasto wyjąć w całości  i aby się nie rozpadło podczas przenoszenia. Pudełek odpowiednich do moich ciast trochę musiałam poszukać. Rozwiązałam ten problem, że do pudełek dostępnych na rynku dopasowałam ranty cukiernicze i nie zgadzam się na pieczenie w tradycyjnych blachach. Podkłady kupuję przez internet - tam gdzie są najtańsze, a pudełka kupuję razem z wieczkiem do samodzielnego złożenia na stronie OpakowaniaCukiernicze.pl lub z innego sklepu czy alllegro. Podkłady są oczywiście tych samych wymiarów co ranty cukiernicze, a opakowania troszkę większe aby ciasto nie dotykało ścianek kartonika. Dodatkowo ciasto owijam folią cukierniczą by kartonik nie rozmiękał od ciasta.
Zapisane
rurzyczka
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 21


« Odpowiedz #20 : Listopad 19, 2017, 09:03:43 »

Bardzo dziękuję za odpowiedź ! To mi sporo wyjaśnia  Chichot
Zapisane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC