Drip cake
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Drip cake  (Przeczytany 3320 razy)
angela86
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 9


« : Luty 20, 2017, 01:17:47 »

Witam,
Zazwyczaj robię torty pokryte masą chciałabym zacząć robić torty w stylu Drip cake.. czy ktoś mogłby mi doradzić coś w tym temacie?
Jaki najlepszy krem na pokrycie takiego torta .. jakie proporcje do masy żeby spływała tak pięknie jak na tych przeróżnych zdjęciach..tak żeby nie spływała do końca tylko zastygała. Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi.
Pozdrawiam
Zapisane
SARA
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 210


« Odpowiedz #1 : Luty 23, 2017, 03:50:40 »

Hej drip cake to genache z ciemnej czekolady lub białej w proporcji 2;1 do białej czekolady dodaje barwnik do czekolady i otrzymasz kolorowy genache a krem to masło ubite z cukrem pudrem i łyżką mleka dla rozluznienia lub bita śmietana z mascarpone.
Zapisane
angela86
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 9


« Odpowiedz #2 : Marzec 22, 2017, 10:33:13 »

Bardzo dziękuję za odpowiedź..jeszcze jedno a genache w proporcji 2:1 tzn. jak ? z czym? z masłem czy śmietanką ?
Pozdrawiam
Zapisane
jolunia1984
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 93


« Odpowiedz #3 : Marzec 22, 2017, 01:07:26 »

2 części czekolady 1 cześć kremówki
Zapisane
angela86
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 9


« Odpowiedz #4 : Marzec 22, 2017, 03:33:15 »

Pięknie dziękuję za mega szybką odpowiedź 
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC