Tortolandia

Forum Tortolandii => Rady i Porady => Wątek zaczęty przez: joannab Luty 03, 2018, 01:11:51



Tytuł: piętrowe torty
Wiadomość wysłana przez: joannab Luty 03, 2018, 01:11:51
Mam problem z wykonaniem piętrowych tortów a właściwie z ich utrzymaniem. Chodzi o masę cukrową której zdarza się pękać na dolnym piętrze. Zastanawiam się czy to że wsporniki i kolejne piętra nie są na środku ma jakieś znaczenie? Jakie macie doświadczenia w tej kwestii?


Tytuł: Odp: piętrowe torty
Wiadomość wysłana przez: Dorii Marzec 11, 2018, 08:44:17
Umiejscowienie kolejnych pięter tortu nie ma żadnego wpływu na niższe piętra. Zapewne chodzi tylko o długość wsporników - są za krótkie i dlatego wyższe piętra dociskają za mocno dolne piętro, stąd pęknięcia na masie cukrowej z dolnego piętra.