piętrowe torty
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: piętrowe torty  (Przeczytany 794 razy)
joannab
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 60


« : Luty 03, 2018, 01:11:51 »

Mam problem z wykonaniem piętrowych tortów a właściwie z ich utrzymaniem. Chodzi o masę cukrową której zdarza się pękać na dolnym piętrze. Zastanawiam się czy to że wsporniki i kolejne piętra nie są na środku ma jakieś znaczenie? Jakie macie doświadczenia w tej kwestii?
Zapisane
Dorii
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 8


« Odpowiedz #1 : Marzec 11, 2018, 08:44:17 »

Umiejscowienie kolejnych pięter tortu nie ma żadnego wpływu na niższe piętra. Zapewne chodzi tylko o długość wsporników - są za krótkie i dlatego wyższe piętra dociskają za mocno dolne piętro, stąd pęknięcia na masie cukrowej z dolnego piętra.
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC