Problem z masą cukrową
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Problem z masą cukrową  (Przeczytany 1195 razy)
kaja4526
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 10


« : Marzec 28, 2017, 10:46:08 »

Hej. Obkładam torty Damą Top na tynku z kremu maślanego. Staram się rozwałkować ją bardzo cienko a przed położeniem delikatnie zwilżam tort wodą. Ostatnio zauważyłam, że podczas krojenia masa cukrowa odchodzi od tortu, wydaje się jakby "za duża". Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Czy może mieć znaczenie, że tort był krojony prosto po wyjęciu z lodówki, czy to mój błąd przy obkładaniu? Proszę pomóżcie bo nie wiem co robię źle 😔
Zapisane
Nikat
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 5



« Odpowiedz #1 : Kwiecień 04, 2017, 11:00:55 »

Przed położeniem masy włóż tort do lodówki. Masa robi sie za duza, kiedy jest połozona od razu na tort, on musi miec chwilę na wystygniecie, aby powitrze zeszło z kremów mas itp. Jak sie zrobi juz zwarty, wtedy najlepiej obłozyc go masą.
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC