Wypieki domowe - legalna sprzedaż
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 12 13 [14]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wypieki domowe - legalna sprzedaż  (Przeczytany 167258 razy)
Smakołyki Doci
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 420



WWW
« Odpowiedz #195 : Luty 26, 2015, 03:53:57 »

Kochana, to jest wersja oficjalna... Oczywiste przecież jest, że nie wozisz całego majdanu z domu do domu
Zapisane
Sosna88
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 42



WWW
« Odpowiedz #196 : Luty 27, 2015, 07:50:45 »

Domyślam się że oficjalna Docia ale jednak nadal jest strach że znajdzie się życzliwy co nas podp...... że jednak robimy u siebie nie u klienta czyli nie za bardzo jest wyjście poza założeniem własnej pracowni chyba że doczekam czasów że przepisy zmienią ( w co wątpię)
Zapisane
anulkanpl
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 480



WWW
« Odpowiedz #197 : Marzec 04, 2015, 08:26:48 »

Docia, ale chodzi Ci o klienta z zalegalizowanym przez sanepid lokalem? Bo jak w cudzej kuchni to chyba tak samo jak u siebie w domu Co?
Zapisane

Anna
domaskowa
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1


« Odpowiedz #198 : Marzec 05, 2015, 01:26:38 »

Cześć, nowa jestem

Od dawna kotłuje mi się w głowie pomysł założenia własnego biznesu, zawsze był to temat okołokulinarny, ale nie miałam pomysłu na doprecyzowanie rodzaju swojej działalności - teraz mam i pomysł i plan. A raczej miałam - bo przeczytałam cały wątek i witki opadają.

Szczerze mówiąc miałam tyle pytań, zanim tu weszłam i w trakcie czytania wątku, ale cokolwiek tu piszę to zaraz sama sobie odpowiadam.

Szyszunia - Twoje cenne porady na pewno bardzo mi pomogą, dzięki - najlepiej jest właśnie korzystać z rad osoby, która ma z tym styczność na co dzień.
Zapisane
marcelina2310
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 5


« Odpowiedz #199 : Kwiecień 07, 2015, 09:52:27 »

witam:) widziałam że ktos pisał o działalności w wykonywaniu tortów u klienta?? mam pytanko czy wtedy wykonywaliscie te torty u klienta czy poprostu u siebie...
Zapisane
arletta
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 2


« Odpowiedz #200 : Czerwiec 25, 2015, 02:58:21 »

3. Na co zwraca uwagę przedstawiciel stacji sanitarnej w czasie odbioru lokalu? Sprawdzana jest zgodność obiektu z założeniami projektowymi.?

Podczas kontroli i przeglądu pomieszczeń inwestor powinien przedstawić szereg dokumentów m.in.:

 umowę najmu lokalu lub akt jego własności,
 KRS lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej,
 numery REGON i NIP,
 sprawozdanie z badań próbki wody,
 umowę na wywóz śmieci,
 protokół pomiarów wydajności i głośności wentylacji mechanicznej.

Ostatni dokument jest niezwykle ważny, zwłaszcza w lokalach, które są adaptowane. Często bowiem znajdują się one w gęstej zabudowie, co narzuca przestrzeganie określonych norm hałasu. Natomiast nieprawidłowo wykonana wentylacja stanowi przyczynę wielu skarg i interwencji ze względu na uciążliwość dotyczącą intensywnego zapachu.



masakra powoli odechciewa mi sie zakladania dzialalnosci
Zapisane
arletta
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 2


« Odpowiedz #201 : Czerwiec 25, 2015, 03:00:34 »

http://www.wsse.waw.pl/PageContent.aspx?MenuID=175     to znalazlam na stronie sanepidu

wiem ze   np u mnie w miescie sanepid przymyka troche oko np mojej  bylej szefowej pani z sanepidu na kontroli powiedziala ze    ma zglosic iz  uzywa jajek w proszku   wiec nie potrzebna jej bedzie  wyparzarnia , miala co prawda ta wyparzarnie, znajdowal sie tam zlew  i taki zwykly czajnki  ale brakowalo umywalki poniewaz jajka  mozesz  wyparzac w zlewie ale rece juz musisz umyc w umywalce- paranoja
Zapisane
moza
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 29


« Odpowiedz #202 : Sierpień 15, 2015, 11:18:09 »

Pytanie do osób, które działają jako 'uslugi gastronomiczne u klienta'. Napiszcie mi prosze pod jakim PKD macie załozoną działalność, bo ja nie mogę takiego znaleźć.?
Zapisane
moza
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 29


« Odpowiedz #203 : Sierpień 25, 2015, 09:46:06 »

Dowiadywałam się w moim Sanepidzie o legalność działania na zasadzie wykonywania usługi u kogoś w domu, z jego produktów i babka mi powiedziała, że sanepid nie ma prawa wejść do kogoś do domu i tego typu działalność im nie podlega. Pomijam to ,że twierdziła cały czas że tego typu usługi nie istnieja.
Może to jest jakieś wyjście- pomoc domowa
Pytanie do działających zgodnie z PKD "pozostała usługowa działalność gastronomiczna"; jak wystawiacie faktury? Na usługę gastronomiczna, czy na wypiek ?
Zapisane
Karolina_Cake
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1


« Odpowiedz #204 : Grudzień 29, 2016, 06:13:01 »

Witam,
bardzo proszę o pomoc!!!!

Również interesuje mnie ten rodzaj działalności - jako usługa "Pieczenie ciast i gotowanie w miejcu wskazanym przez klienta" lub "Kucharz do Domu".


Również chcę wiedzieć - Jaki to jest artykuł PKD?
-  jak wystawiacie faktury?
- Na usługę gastronomiczna, czy na wypiek ?

Z góry dziękuję za odpowiedź.



Zapisane
krystianhapa2
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 2


« Odpowiedz #205 : Luty 08, 2017, 01:28:24 »

Sam US to mniejszy problem niż sanepid. Można sprzedawać swoje rzeczy, pod warunkiem, że w 100% są "swoje". Czyli swoje zboże, warzywa, owoce itp.
Zapisane

Strony: 1 ... 12 13 [14]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC