Czekolada plastyczna
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 8 9 [10]
  Drukuj  
Autor Wątek: Czekolada plastyczna  (Przeczytany 93146 razy)
Małgosia76
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 436



« Odpowiedz #135 : Listopad 12, 2013, 10:51:25 »

Hej obkładałam dwa razy nie jest to takie proste ale możliwe na torcik średnicy 24 wyszła mi czekolady plastycznej z 6 czekolad robiłam plastyczną czekoladę z miodem naturalnym na 2 tabliczki 2 łyżki miodu
Zapisane

Małgosia
Neska
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 493


każdy mistrz był kiedyś amatorem


« Odpowiedz #136 : Listopad 12, 2013, 01:50:41 »

muszę spróbować tak dla domowników z ciekawości Chichot
Zapisane

Małgosia76
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 436



« Odpowiedz #137 : Listopad 12, 2013, 03:36:13 »

http://tortolandia.pl/mgallery/?sa=item;id=11422 wkleiłam fotkę do wglądu ale nie widzę wiec daje raz jeszcze 
Zapisane

Małgosia
Małgosia76
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 436



« Odpowiedz #138 : Listopad 12, 2013, 03:37:47 »

http://tortolandia.pl/mgallery/?sa=item;id=10955
Zapisane

Małgosia
Puchatieux
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 7


« Odpowiedz #139 : Luty 05, 2014, 06:40:32 »

Testowałam już różne pomysły z plastyczną czekoladę domowej roboty. Jeśli robiłam z białej to pięknie się formowała, natomiast z gorzkiej było ciężej, była dość sztywna, jeśli chodzi o farbowanie to bez problemu białą można barwić za pomocą barwników w proszku i żelu, z płynnymi nie wyszło

http://tortolandia.pl/mgallery/?sa=item;id=15381
Zapisane
Malutka88
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #140 : Luty 09, 2014, 02:38:57 »

też muszę wypróbować zawsze jakaś alternatywa a figurki dobrze się z niej robi ??
Zapisane
Basik
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3



« Odpowiedz #141 : Luty 18, 2014, 11:45:11 »

Tez musze ta czekolade przetestowac, zawsze to cos nowego. Jak sie uda, to zaskocze moich domownikow   Chichot
Zapisane
aneta3030
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34



« Odpowiedz #142 : Marzec 17, 2014, 12:45:21 »

Probowalam kiedys zrobic czekolade plastyczna niestety nie wyszla wiec zaczelam bawiac sie czekolada i cos takiego mi wyszlo
nie wiem czy fotka wskoczy


* 123.jpg (29 KB, 234x281 - wyświetlony 651 razy.)
Zapisane
aneta3030
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34



« Odpowiedz #143 : Marzec 18, 2014, 12:15:52 »

wlasnie udalo mi sie po raz pierwszy zrobic czekolade plastyczna . 200g czekolady +74g miodu prawdziwego . Wczesniej cos namieszalam .
Oczywiscie czekolade temperowalam po czym dodalam miod . )
Dziekuje ze jestescie 
Na sobote mam dwie torty czekoladowe do zrobienia  jak skoncze to wrzuce co zrobilam
Zapisane
aneta3030
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34



« Odpowiedz #144 : Marzec 18, 2014, 02:51:53 »

ile roz wychodzi wam z 200 g czekolady?
Zapisane
kamilm
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 403



« Odpowiedz #145 : Marzec 18, 2014, 05:36:43 »

czy możecie napisać, jakiej czekolady używacie do przygotowania cz. plastycznej? pytam o markę i zawartość kakao.
Zapisane
M-J-T
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 44



« Odpowiedz #146 : Marzec 21, 2014, 10:48:49 »

Witam! Czytam i czytam, próbuję robić tę czekoladę, ale nie wiem już w czym tkwi problem. Proporcje ok, czekolada nie jest najtańsza, miód prawdziwy,a mimo to nie wychodzi Smutny Po wyjęciu z lodówki czekolada jest jak kamień i z białym nalotem...Po ogrzaniu jej w mikrofalówce jestem w stanie ulepić z niej "niedorobione" róże bo czekolada zaczyna się topić w rękach (próbowałam z białą i mleczną czekoladą). Zależy mi żeby jednak się udało, ponieważ masa cukrowa mi nie smakuje :/ Poproszę, jeśli to możliwe o podanie konkretnej nazwy czekolad jakich używacie. Z góry dziękuję za odpowiedź
Zapisane
gosteczka007
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 121


« Odpowiedz #147 : Marzec 23, 2014, 06:20:04 »

Ja trzymam czekoladę plastyczną w lodówce ale owiniętą szczelnie, aby wilgoć się nie dostawała- to od tego jest nalot. Formuję z niej kwiaty ale dopiero jak ma temp. pokojową. Należy to robić w miarę sprawnie bo jak się za dużo ją miętosi to klei się i rozpuszcza.
Mój sposób robienia róż z czekolady jest inny niż z masy. Robię kulki tej samej wielkości- sporą ilość. Gdy pierwsze "odpoczną" to między woreczkami foliowymi rozpłaszczam, tak by jedna strona była grubsza a druga cieniutka jak najbardziej. Z takich płatków formuję róże. Są w miarę zgrabne. Płatki można wtedy nawet po jakimś czasie poprawić i formować jak się chce.
Zapisane
WitchKat
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3



« Odpowiedz #148 : Kwiecień 05, 2014, 10:49:08 »

Ja nie wiem czy dobrze robię ale czekolady nie przechowuję w lodówce - jedynie szczelnie owiniętą w temperaturze pokojowej. Ostatecznie zwykłej czekolady też nie trzeba przechowywać w lodówce - chyba, że są upały ;-)
Zapisane
nanillia
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 4


« Odpowiedz #149 : Czerwiec 25, 2016, 11:43:17 »

Witam,
Przepraszam, że odświeżam wątek ale dopiero na forum trafiłam. Mam doświadczenie z czekoladą plastyczną - mogę podpowiedzieć jak ją przygotować i z nią pracować.
Zapisane
Strony: 1 ... 8 9 [10]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC