dekoracja masy cukrowej
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: dekoracja masy cukrowej  (Przeczytany 4100 razy)
barbaraw92
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 2


« : Sierpień 23, 2015, 09:54:37 »

Witam,

Chciałabym dowiedzieć się czy nakładając krem na tort pokryty masą cukrową nie będzie rozpuszczał masy lub zostawiał jakiś śladów. Musi być jakiś specjalny przepis, czy mogę dać obojętnie jaki.

Pozdrawiam.
Zapisane
Karola88
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 17


« Odpowiedz #1 : Sierpień 27, 2015, 04:46:23 »

Witam,
chcąc kłaść krem na masę cukrową musisz użyć kremu na bazie masła, np. kremu maślanego lub budyniowo-maślanego
zwykły krem np. śmietanowy rozpuści masę cukrową.
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1041


« Odpowiedz #2 : Sierpień 27, 2015, 06:33:45 »

Witam,
chcąc kłaść krem na masę cukrową musisz użyć kremu na bazie masła, np. kremu maślanego lub budyniowo-maślanego
zwykły krem np. śmietanowy rozpuści masę cukrową.

U mnie śmietana nie rozpuszcza masy cukrowej.
Tort dekorowany bitą śmietaną, góra pokryta masą cukrową żeby figurki się nie upaprały
https://picasaweb.google.com/116325046408814659413/TortyDlaDzieci20?noredirect=1#6183245078833407010
Zapisane
barbaraw92
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 2


« Odpowiedz #3 : Sierpień 27, 2015, 08:37:12 »

Dziękuję za odpowiedź Mam przed sobą ważny tort weselny i nie chciałabym go popsuć, a jestem początkująca...

Martynkaa super torcik:)
Zapisane
Karola88
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 17


« Odpowiedz #4 : Wrzesień 04, 2015, 01:33:23 »

Martynkaa czy do dekoracji tortu używasz śmietany roślinnej?
a pod macę cukrową jaki krem kładziesz?
mi zwykła śmietana rozpuściła masę, nie od razu ale po ok 2h masa plastyczna zaczęła płynąć, dodam, że była to czarna masa i czarne zacieki
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1041


« Odpowiedz #5 : Wrzesień 10, 2015, 05:50:34 »

Masę kładę na śmietanę. Dekoruję śmietaną roślinną lub zwierzęcą. Masa domowej roboty.Nic się nie topi.
Zapisane
zduniaczka23
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 255


Ten robi najwięcej, kto robi dobrze jedną rzecz.


« Odpowiedz #6 : Wrzesień 18, 2015, 08:19:55 »

Nie ryzykuj ze śmietaną zwierzęcą zwłaszcza że jest to tort ślubny. Z mojej praktyki od śmietany masa się powoli rozpuszcza. Ja używam tylko kremu na bazie masła i jaj. Nie wiem natomiast jak się zachowuje śmietana roślinna.
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC