glukoz w płynie do lukru przepis
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: glukoz w płynie do lukru przepis  (Przeczytany 4262 razy)
isabela86
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 16


« : Luty 27, 2015, 04:48:09 »

Podaję przypis na lukier plastyczny Który jest wykonany z glukozy w syropie. Wiem że są na allegro takie glukozy bardzo drogie jak np. Wiltona za prawie 400g - 40 zł plus wysyłka, to link do glukozy za taką samą cenę ale jest aż 15 kg takiej glukozy. Nie robię tortów na skale masową ale lukier z takiego przepisu jest o wiele lepszy niż lukier z glukozy w płynie - wierzcie mi wiem co piszę

Przepis :

4 łyżeczki żelatyny,
40 ml zimnej wody,
1/4 kostka planty,
łyżka gliceryny spożywczej,
120 ml glukozy,
około 750 dag cukru pudru.

Przepis wykonuje się tak samo jak ten z glukozą w proszku, żelatyna pęcznieje we wodzie, podgrzewamy, dodajemy glukozę aby się upłynniła ( jest bardzo gęsta) plantę i dodajemy całość do cukru pudru, w między czasie glicerynę.

To link do glukozy :
http://allegro.pl/syrop-glukozowy-15-kg-najtaniej-i5111976503.html

W lukrze formy renshaw jest inny składnik wiążący niż żelatyna jak uda mi się zrobić taką masę nad którą właśnie pracuję podzielę się przepisem

BARDZO PROSZĘ O OPINIE CUKRU PUDRU INNEGO NIŻ POLSKI Z TESCO KTÓRY JEST DOBRY DO LUKRU , NIE RAZ MIAŁAM PROBLEM Z TYM POLSKIM PRZEZ ZNALEZIONE WŁOSY W ŚRODKU LUB INNE BADZIEWIA :////

Zapisane
isabela86
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 16


« Odpowiedz #1 : Luty 27, 2015, 11:29:50 »

Przepraszam za błędy ale pisałam na biegu. Miało być "jest o wiele lepszy niż lukier z glukozy w proszku" !!!
Zapisane
bona
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 14


« Odpowiedz #2 : Marzec 17, 2015, 12:50:30 »

isabela86 Przed chwila robiłam masę z Twojego przepisu ,masa jest wspaniała.Mam nadzieje,ze będziesz się dzieliła wszelkimi udoskonaleniami.Bardzo dziękuję.
Zapisane
isabela86
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 16


« Odpowiedz #3 : Marzec 17, 2015, 11:28:14 »

Bardzo się cieszę Mi niestety z glukozy w proszku nie wychodziła, więc musiałam coś z tym zrobić Oczywiście każde nowości będę publikować
Zapisane
bumelka
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 282



« Odpowiedz #4 : Kwiecień 18, 2015, 07:20:41 »

Czy gotowy lukier jest śnieżno biały?
Zapisane
isabela86
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 16


« Odpowiedz #5 : Kwiecień 18, 2015, 07:29:54 »

Tak, więc ciężej go zabarwić na intensywny kolor. Ja zawsze dodaję barwnik w proszku do gotowego płynu, czerwony, czarny itd wychodzą intensywne kolory. Barwniki kupuję w cake land allegro.
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC