Jaki cukier puder do masy?
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Jaki cukier puder do masy?  (Przeczytany 16835 razy)
giokonda
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 129



WWW
« : Maj 10, 2014, 01:32:14 »

Witajcie po długiej przerwie.
Od kiedy zaczęłam robić własną masę cukrową używałam wyłącznie cukru firmy Diamant i to tylko tego w foliowym opakowaniu bo on był super gładki i masa wychodziła z niego rewelacyjna. Jakiś czas temu zauważyłam że cukier bardzo się zmienił, nie jest już taki gładki jak dawniej i masa wychodzi bardziej chropowata i krucha. Zauważyłam też że opakowanie ma inny kolor nadruku niż kiedyś (chodzi o niebieskie pasy które teraz wpadają bardziej w granat). Zastanawiam się czy to jest jakaś nieudana seria czy już zawsze taki będzie? Czy ktoś z Was też to zauważył? Jaki cukier według Was jest w tej chwili najbardziej odpowiedni? Testowałam różne marki i najbardziej odpowiadał mi właśnie wyżej wymieniony Diamant ale teraz bardzo się na tej firmie zawiodłam i będę musiała wybrać inny. Kupiłam dzisiaj 3 cukry pudry różnych firm i spróbuję jutro przeprowadzić jakieś testy, żeby wybrać najlepszy z nich. W tej chwili mam Cukier Królewski, Sweet Family oraz Polski Cukier.
Dodam jeszcze, że mieszkam w Lesznie (woj. wielkopolskie) i w każdym sklepie w którym był akurat Diamant opakowanie było, jak wspominałam, zadrukowane ciemniejszymi kolorami i ten cukier był gorszej jakości niż kiedyś. Czy u Was w innych miastach opakowaniu i cukier też się zmieniło czy może tylko u mnie wypuścili taką kiepską serię???
Pozdrawiam słodko wszystkich Tortomaniaków
Zapisane



giokonda
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 129



WWW
« Odpowiedz #1 : Maj 10, 2014, 01:43:33 »

Właśnie zauważyłam, że pisaliście o cukrach pudrach w tym wątku: http://tortolandia.pl/tajne-receptury/tort-na-komunie/30/     Zmylił mnie temat i trafiłam tam przez przypadek ale widzę, że macie ten sam problem z cukrem co ja. Smutny
Zapisane



pszczółka
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 930



« Odpowiedz #2 : Maj 10, 2014, 01:53:26 »

Masz rację co do ,, diamanta,,  jakiś czas temu był dość grubej granulacji ale  znowu jest drobniutki.
Zapisane
giokonda
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 129



WWW
« Odpowiedz #3 : Maj 10, 2014, 12:39:30 »

Ooo! Pocieszyłaś mnie Pszczółka. Może to jakaś nieudana partia ale w moim mieście objechałam już większość sklepów i każdy cukier który kupiłam był gruboziarnisty.
Zapisane



pszczółka
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 930



« Odpowiedz #4 : Maj 10, 2014, 03:09:41 »

Może mają jeszcze tą nieudana partię. Ja kupowałam dwa tygodnie temu w real a w tym tygodniu w Takim małym markecie ,, symply,, W obu mieli drobny.
Zapisane
ana295
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 159


« Odpowiedz #5 : Maj 10, 2014, 04:48:54 »

Giokonda, ja pisałam w którymś wątku o Diamancie, zawiodłam się na nim i więcej do niego nie wrócę. Pracuję ostatnio na" Polskim Cukrze Cukier puder bez dodatków", dla mnie obecnie najlepszy z tych dostępnym w sklepach w moim regionie. Jest bielusi i jak mąka, polecam.
Zapisane
Neska
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 493


każdy mistrz był kiedyś amatorem


« Odpowiedz #6 : Maj 11, 2014, 10:35:04 »

 Polski cukier, jest najlepszy, masa wychodzi gładziutka, jeszcze nigdy nie miałam z nim problemu.
Zapisane

Pavilion
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 266



WWW
« Odpowiedz #7 : Maj 12, 2014, 08:36:01 »

ja co prawda pracuję już tylko na gotowej masie ale jak jeszcze pracowałam na samoróbce to najlepszy był cukier puder z kupca http://delicje24.pl/image.php?f=upload/gal-0c08c27cae2cd44075b2f4203cafd3f7.JPG&w=0,0&wm=0
Zapisane
blanka
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 8


« Odpowiedz #8 : Maj 28, 2014, 06:03:37 »

Diamant już dawno się zepsuł, nie stety... dla mnie najlepszy królewski i kupiec ..

ponoc dobry jest polski, nie mam w okolicy nie sprawdziłam
Zapisane
wielebna
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 121



« Odpowiedz #9 : Maj 28, 2014, 06:22:42 »

..prawda POlski cukier jest super , wcześniej robiłam ma Kupcu i też trafiło mi się kilka partii felernych , (gruboziarnisty), z Polskim... jeszcze problemu nie miałam a kupić mozna w Tesco u mnie w Hrubieszowie 2.45 za 1/2 kg
Zapisane

Kaśka
Pavilion
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 266



WWW
« Odpowiedz #10 : Maj 29, 2014, 09:15:13 »

Wielebna o proszę Chichot ja z zachodniopomorskiego, ale mam rodzinkę w Hrubieszowie Chichot zresztą rodzina mojego taty i mamy pochodzi z Twoich stron
Zapisane
Neska
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 493


każdy mistrz był kiedyś amatorem


« Odpowiedz #11 : Maj 29, 2014, 02:40:19 »

kupiec i diamant czesto maja gorsze partie, polski cukier jeszcze mnie nie zaWIÓDŁ, JEST W TESCO
Zapisane

agusia83
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 39


« Odpowiedz #12 : Czerwiec 07, 2014, 09:54:31 »

Też polecam Cukier Polski , można go kupić np w Tesco lub Polo
Zapisane
mariuszklepacki
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #13 : Wrzesień 07, 2014, 08:31:35 »

ja to w biedrze kupuje byle jaki bo najtaniej Chichot
Zapisane
xMax
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 89



« Odpowiedz #14 : Wrzesień 08, 2014, 09:55:17 »

To pozostaje Ci życzyć jedynie powodzenia przy obkładaniu taką masą
Zapisane
Strony: [1] 2
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC