Masa cukrowa z dodatkiem m±ki?
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor W±tek: Masa cukrowa z dodatkiem m±ki?  (Przeczytany 2726 razy)
motyczka15
¦wieży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomo¶ci: 6


« : Lipiec 24, 2015, 04:59:03 »

Witam serdecznie!
 Znalazłam ostatnio przepis na masę cukrow± z dodatkiem m±ki,czy stosowali¶cie kiedy¶?
Masa cukrowa:
- margaryna  1,35 kg
- woda 250 ml
- m±ka pszenna 0,25 kg
- cukier puder 0,5 kg
Wodę gotować  z tłuszczem, po zagotowaniu wsypać m±kę, dokładnie wymieszać, chwilę prażyć. Zdj±ć z ognia, dodać cukier puder i wyrobić na gładk± masę. Dodać barwniki. Po przestudzeniu formować ozdoby.
Sama korzystam z samoróbki,pierwszy raz spotykam się z tak± mas±. Jakie s± Wasze do¶wiadczenia.
Pozdrawiam.
Zapisane
Elzunia
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomo¶ci: 93


« Odpowiedz #1 : Lipiec 26, 2015, 10:14:48 »

Ja z tego przepisu robilam kilka razy kwiatki ale nie okladalam nigdy tortu. Wedlug mnie to masa tylko do ozdob. Masa jest plastyczna, latwo sie z niej robi ozdoby.
Zapisane
motyczka15
¦wieży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomo¶ci: 6


« Odpowiedz #2 : Lipiec 29, 2015, 08:51:59 »

Dziekuje za odpowiedz. Pozostanę przy sprawdzonej samoróbce
Zapisane
Paulaa20
¦wieży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomo¶ci: 6


« Odpowiedz #3 : Sierpień 09, 2015, 12:07:28 »

Ooo nigdy z dodatkiem m±ki nie widziałam.. Ale może warto spróbować
Zapisane
goncia
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomo¶ci: 210



WWW
« Odpowiedz #4 : Sierpień 11, 2015, 10:22:28 »

ja na takiej wyrosłam. Babci lepiłam róże do tortów. Jest miękka ale nie da się rozwałkowanej masy przenie¶ć bez uszczerbku, rwie się. Zdecydowanie nie do obkładania.
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomo¶ci: 1041


« Odpowiedz #5 : Sierpień 13, 2015, 02:57:16 »

Też kiedy¶ na niej pracowałam.  Dodam tylko, że masa nie jest koloru białego.
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC