masa z białej czekolady
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
Autor Wątek: masa z białej czekolady  (Przeczytany 13748 razy)
aga1799
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 37


« Odpowiedz #15 : Marzec 24, 2013, 01:10:28 »

Witajcie,
Potrzebuję  przepis na krem z białej czekolady - koniecznie na maśle....
Zapisane
red0
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #16 : Kwiecień 10, 2013, 07:09:10 »

czy taką masą maślano- czekoladową można obsmarować tort przed pokryciem masą?
Zapisane
Karola88
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 17


« Odpowiedz #17 : Lipiec 12, 2016, 01:55:13 »

Witam,
czy na kremie powstałym z połączenia czekolady i śmietanki można układać ozdoby z lukru plastycznego?!
muszę zrobić taki krem do muffinek na których maja być ozdoby z lukru i zastanawiam się czy mi się nie rozpuszczą?
prosze o szybka poradę
Zapisane
kamilm
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 403



« Odpowiedz #18 : Lipiec 12, 2016, 10:44:12 »

na ganache spokojnie można dawać ozdoby z masy cukrowej
Zapisane
angela86
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 9


« Odpowiedz #19 : Luty 22, 2017, 12:46:23 »

witam. Czy mogłabym prosić proporcje na ganache z białej czekolady ?
Zapisane
angela86
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 9


« Odpowiedz #20 : Luty 22, 2017, 12:49:43 »

a czy mogę takim ganache posmarować tort przed obłożeniem masą ?? stosuje krem maślany ale tak pomyślałam ze taki będzie smaczniejszy ?? a może jakiś inny zamiennik kremu maślanego? Będę bardzo wdzięczna za porady. Pozdrawiam
Zapisane
basia19
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 140



« Odpowiedz #21 : Wrzesień 17, 2017, 01:26:16 »

Witam, och jak dawno tu mnie nie było, mam pytanie: jakiej białej czekolady używacie do rozpuszczania, bo mnie udaje się rozpuścić tylko z milki inne przy topieniu robią się najpierw miękkie, a potem od razu są twarde jak skała, mowa tu o topieniu czekolady bez dodatków typu śmietana, masło itd. Zainteresował mnie ten krem z białej czekolady, ale nie zawsze mi udaje się taką czekoladę rozpuścić, może z dodatkiem śmietany czekolada rozpuści się bez problemu? Muszę wypróbować ten przepis, pozdrawiam wszystkich.
Zapisane
Strony: 1 [2]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC