masy - przełożenie do biszkopta
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 26 27 [28]
  Drukuj  
Autor Wątek: masy - przełożenie do biszkopta  (Przeczytany 177377 razy)
kasia600
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 4


« Odpowiedz #405 : Listopad 24, 2014, 10:25:31 »

A ja ostatnio robię masę z kajmaku która bardzo wszystkim smakuję.I do tego biszkopt orzechowy lub czekoladowy ,  a pod masę dżem z czarnej porzeczki.
250 ml śmietanki kremówki
500 g serka mascarpone
pół puszki kajmaku.

Zapisane
landrynka
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1


« Odpowiedz #406 : Grudzień 03, 2014, 08:39:44 »

Hej jestem tu nowa, trochę do czynienia ze słodkościami już w życiu miałam, ale potrzebuję Waszej rady.

dziewczyna zamówiła u mnie tort, chciałaby, żeby był z jakimiś owocami.

Zazwyczaj robię krem na bazie mascarpone (mascarpone, kremówka, cukier puder).
Myślicie, że jak dodam kawałki owoców (na przykład brzoskwini), to się nie zwarzy?

Doradźcie, proszę, bo nigdy nie dodawałam owoców do kremu Smutny
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1041


« Odpowiedz #407 : Grudzień 03, 2014, 08:51:55 »

Możesz dodać owoce jakie chcesz. 
Zapisane
muszka
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 268


« Odpowiedz #408 : Grudzień 03, 2014, 10:35:26 »

i ja zapytam.pewnie już tu było,ale wyszukiwarka nie pokazuje tego co chcę.na smietanę z mascarpone 1:1. 0,5 śmietany i 2 maskarpone- ile dac czekolad?żeby trzymało i nie popłynęło?bo chyba już fiksów wtedy nie trzeba ?dzieki z góry
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1041


« Odpowiedz #409 : Grudzień 04, 2014, 06:51:28 »

Muszka, jeżeli zrobisz 1:1, to masa już będzie na tyle stabilna, że nie trzeba żadnego stabilizatora. Czekolad dodaj w/g własnego smaku.
Ja daję np. na pół litra śmietany 3 czekolady i też masa jest stabilna. Serka już nie dodaję.
Zapisane
Eksperymentująca
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 16


« Odpowiedz #410 : Grudzień 04, 2014, 07:39:46 »

muszka, Martynkaa a żelatyny nie dajecie?
Zapisane
Torten Wunderland
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 2


« Odpowiedz #411 : Czerwiec 18, 2015, 06:27:05 »

Witam Was wszystkich.
Jestem tu całkiem nowa ale bardzo szczęśliwa , że was znalazłam. Tyle fajnych rzeczy tu dziś przeczytałam że aż mi szkoda że na dziś nie mam żadnego zamówienia.
Mój przepis na masę smietanową :

0,5l kremówki 36%
3 łyżeczki żelatyny
4 łyżki gorącej wody
100 g cukru pudru
aromat
Wiórki gorzkiej czekolady
świeże owoce do przełożenia

Gdy śmietana jest już ubita dodaje wtedy przesiać cukier puder i dalej miksujemy.  W między czasie zalewam żelatynę zimną wodą (4 łyżeczki ) aż naciągnie. Potem rozpuszczam ją w 4 łyżkach gorącej wody i jeszcze ciepła wlewam do ubitej śmietany. 
Zaraz po tym przekładam nią tort bo jak postów zbyt długo może za bardzo stężec i Klops!

Przepraszam wszystkich za PL znaki. Niektórych mój tel nie rozpoznaje.
Zapisane
jolunia1984
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 93


« Odpowiedz #412 : Styczeń 01, 2016, 06:08:45 »

kataszyna,

dziękuję  Zrobiłam z wiśni z kompotu, pycha 


Wciąż poszukuję sprawdzonego przepisu na krem kokosowy, z tym że na maśle ..


Mój sprawdzony przepis na krem kokosowy:

szklanka wiórek kokosowych,
50 ml likieru kokosowego Malibu (można pominąć)
300 gram białej czekolady
kostka masła

Wiórki zalewamy likierem i odstawiamy na 15 min , czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , dodajemy wiórki i mieszamy, maslo ucieram na puszysto i partiami dodaję czekoladę z wiórkami, pycha:) Moja domowa receptura na życzenie mojej mamy kiedy powiedziała mi że zjadłaby orzeszki z kremem kokosowym
Zapisane
Strony: 1 ... 26 27 [28]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC