MIRROR GLAZE - lustrzana polewa
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: MIRROR GLAZE - lustrzana polewa  (Przeczytany 15577 razy)
pieceofcake
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3


« : Czerwiec 07, 2016, 02:56:39 »

Kochani forumowicze, poszukuję przepisu na lustrzaną polewę. Ostatnio widziałam w necie prace rosyjskiej cukierniczki - po prostu bajka. Znalazłam również na to przepis, ale po wykonaniu - totalna porażka. Może ktoś coś? Chciałam zaznaczyć, że nie chodzi o czekoladową polewę z żelatyną tylko o coś jak na zdjęciu


* mirror.jpg (247.64 KB, 400x392 - wyświetlony 895 razy.)
Zapisane
jolunia1984
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 93


« Odpowiedz #1 : Czerwiec 10, 2016, 03:21:54 »

https://www.youtube.com/watch?v=5z5VWIBT3tM
https://www.youtube.com/watch?v=7MPkgq3zvuo
https://www.youtube.com/watch?v=pr6WzSk4IkM
Zapisane
jolunia1984
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 93


« Odpowiedz #2 : Czerwiec 15, 2016, 05:45:33 »

http://www.womanadvice.pl/kolorowa-glazura-do-tortu-sprawdzone-przepisy coś takiego jeszcze znalazłam
Zapisane
jolunia1984
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 93


« Odpowiedz #3 : Czerwiec 15, 2016, 10:11:11 »

A tu chyba najprostrza receptura https://www.youtube.com/watch?v=yf-81UdbUj8&index=11&list=PLQg4YIDMVSuVJP75fjhcjVIPoIBP-rhx5
Pod filmikiem podane są proporcje
Zapisane
jolunia1984
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 93


« Odpowiedz #4 : Czerwiec 16, 2016, 05:07:06 »

pieceofcake daj znać jak ci poszło ja też mam zamiar w przyszłym tygodniu zrobic tort tym sposobem każda wskazówka będzie cenna
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1041


« Odpowiedz #5 : Sierpień 07, 2016, 07:23:47 »

Mi nie poszło najlepiej.
https://get.google.com/albumarchive/116325046408814659413/album/AF1QipO9z1d9JE5RhC09JaSw5tbu80Ho6b4Li0qj4vTL/AF1QipMcRnB5p2Lkkdek9Lq4WNtraf2L5ZTyp7NO37f5
Zapisane
babciaewa
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 65


« Odpowiedz #6 : Sierpień 30, 2016, 12:53:00 »

 :)martynko,super wyszlo, prosze podaj recepture na ta polewe.
Zapisane
Karola88
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 17


« Odpowiedz #7 : Sierpień 30, 2016, 01:58:55 »

Tak, martynko jesli mozesz to podaj receptur? ;-) i czy t? glazur? wylewamy bezposrednio na biszkopt? Czy genach? A mo?e krem ma?lany?
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1041


« Odpowiedz #8 : Wrzesień 01, 2016, 12:13:23 »

Dzi?ki dziewczynki 
Mirror glaze
200 g mleka skondensowanego (s?odzonego)
300 g cukru
150 g wody
350 g bia?ej czekolady
19 g ?elatyny (+ pó? szklanki zimnej wody)
Zala? ?elatyn? wod? i odstawi? do nap?cznienia.
Mocno podgrza? ( nie gotowa?) mleko, cukier i wod?. Rozpu?ci? sk?adniki na jednolita mas?. W osobnej misce umie?ci? czekolad?. Do gor?cej mikstury doda? ?elatyn?. Miesza? tak d?ugo dopóki ?elatyna si? nie rozpu?ci. Wla? do czekolady. Miesza? do dok?adnego rozpuszczenia czekolady. Przela? przez sitko ?eby pozby? si? p?cherzyków powietrza.U?ywa? kiedy polewa ma 33*C.
Ja wylewa?am na tort pokryty bit? ?mietan? ( zwierz?c?)
Zapisane
babciaewa
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 65


« Odpowiedz #9 : Wrzesień 02, 2016, 01:25:51 »

Martynko, a mozesz jeszcze napisac jaka biala czekolade uzywasz, moze byc wedel? z tej porcji polewy starczy na oblanie duzego tortu,i czy trzeba chlodzic tort przed oblaniem?
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1041


« Odpowiedz #10 : Wrzesień 02, 2016, 09:54:40 »

Martynko, a mozesz jeszcze napisac jaka biala czekolade uzywasz, moze byc wedel? z tej porcji polewy starczy na oblanie duzego tortu,i czy trzeba chlodzic tort przed oblaniem?

U?y?am czekolady z Biedronki Magnetic. Torcik, który robi?am mia? fi 21 cm, polew? zrobi?am z po?owy porcji. Tort oczywi?cie musi by? sch?odzony i to bardzo. 
Zapisane
Saroza
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 4



« Odpowiedz #11 : Wrzesień 03, 2016, 08:09:22 »

Próbowa?am zrobi? mirror glaze z tego przepisu zamieszczonego i wysz?o super, tylko temp polania nie mo?e by? 33 st bo kiedy u?y?am z takiej temp to po prostu wszystko sp?yn??o. Dopiero jak zacz??o g?stnie? tak ca?kiem to wtedy ladnie zosta?o ciasto pokryte.

A, no i wszystko pi?knie, ale mi sie tak nie b?yszczy Smutny tzn jest g?adkie, jest po?ysk, ale nie a? tak jak na zdj?ciach w google
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC