poszukuje przepisu na biszkopt do tortu pietrowego
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: poszukuje przepisu na biszkopt do tortu pietrowego  (Przeczytany 4320 razy)
ewie
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 4


« : Maj 07, 2015, 07:22:08 »

Witam. Jestem  poczatkujaca w temacie tortowym. A zostalam poproszona o zrobienie ambitnego tortu pietrowego!!! Bardzo prosze o wszelkie podpowiedzi, a szczególnie o przepis na biszkopt. Zastanawiam sie, czy do takiej konstrukcji mozna użyć zwyklego biszkoptu (jakja.maka.cukier) czy musi byc ciasto ucierane z maslem? Sprawa pilna, bo komunia niedlugo a ja spac przez to nie moge. Jestescie moja jedyna deska ratunku. Pozdrawiam serdecznie :*
Zapisane
ewie
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 4


« Odpowiedz #1 : Maj 07, 2015, 11:14:44 »

Chodzi o to, czy zwykly biszkopt nie jest za delikatny i czy utrzyma patyczki podtrzymujace pieterko?
Zapisane
bea123456789
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 174


« Odpowiedz #2 : Maj 08, 2015, 11:42:56 »

jeśli chodzi o biszkopty to nasze super wszystko trzymają, ja używam do podtrzymania każdego piętra patyczków do chińszczyzny do kupienia w każdym sklepie " wszystko po 2 zł" owszem teraz są wszystko po 5 zł. Nic się nie bój. stawiałam w taki sposób torty nawet pieciopiętrowy 27 kg wagi
Zapisane
ewie
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 4


« Odpowiedz #3 : Maj 08, 2015, 01:00:16 »

Ogromnie dziękuję!!! To świetne, bo na pw
Zapisane
ewie
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 4


« Odpowiedz #4 : Maj 08, 2015, 01:06:00 »

Oj. Cos mi sie urwalo. Chcialam napisac.ze dzieki zwyklemu biszkoptowi na pewno bedzie smaczniejszy tort:) a czy mozna go ponczowac? Czy nie stanie sie jednak zbyt delikatny? Wlasnie zastanawialam sie nad paleczkami do chinszczyzny. Fajnie.ze sie sprawdzaja. Jejku,to juzntylko tydzien!! Ale mam laskotki w brzuchu. Chyba zrobie teraz biszkopty i je zamroze. A moze lepiej zamrozic przelozone masa i oblozone kremem maslanym? A w a w nocy przed komuniantylko ubrac w mase cukrowa i ozdoby?
Zapisane
katarzynka538
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 40


« Odpowiedz #5 : Maj 08, 2015, 07:18:25 »

Ewie lekke biszkopty nie musisz ponczować , ja też używam patyczki do chińszczyzny.
biszkopty piekę w czwartek w piątek rano przekładam  śmietaną i kremem  wieczorem masą cukrową  tort jest jedzony w sobotę lub niedziele. Lepiej nic nie mrozić.
Smaczny tort nie musi być tylko na biszkopcie jest wiele ciast  nawet lepszych bogatrzych w smaku  warto  poprubować.
Zapisane
3D Taarten Zone bij Agnieszka
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 6



WWW
« Odpowiedz #6 : Kwiecień 27, 2016, 05:02:28 »

Mozna tez użyć rurek do napoju , ale tych grubszych:)
Zapisane

Agnieszka:)
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC