Wisniowe przełożenie tortu
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Wisniowe przełożenie tortu  (Przeczytany 2347 razy)
Kuwerturka
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1


« : Październik 30, 2016, 01:31:05 »

Witam,
Planuje upiec tort z biszkoptem czekoladowym, przelozony bitą śmietaną z drobinkami czekolady i wisniami. Dotychczas gotowalam z wiśni "kompot", zageszczalam mąką ziemniaczaną żeby wyszło coś jak frużelina i przekladalam tym tort. Ale już mi się to przejadło  Z politowaniem i szukam czegoś nowego, ciekawszego, ewentualnie delikatniejszego konsystencją... a jednak żeby smak wiśni był wyczuwalny. Mus wisniowy? Wiśniowe ptasie mleczko?  Chichot brakuje mi pomysłu i przepisu. Co byście zaproponowali?
Zapisane
zdolnusia
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3



« Odpowiedz #1 : Grudzień 08, 2016, 09:18:12 »

Wiśniowe ptasie mleczko byłoby idealne Ja już czuję ten smak.
Zapisane

Masz problem z łupieżem pstrym? Koniecznie zobacz maść na łupież pstry bez recepty.
oskardeka269
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 2


WWW
« Odpowiedz #2 : Styczeń 23, 2017, 06:29:31 »

Zmiel wiśnie i dodaj migdałów? Budyń wiśniowy?
Zapisane
taemo
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 4



« Odpowiedz #3 : Styczeń 25, 2017, 09:47:59 »

Myślę, że mus będzie świetnie smakował w cieście biszkoptowym, na pewno dla odmiany warto spróbować Chichot
Zapisane

Pozdrawiam
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC