Styl angielski w najnowszym wydaniu "Cukiernictwa"
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Styl angielski w najnowszym wydaniu "Cukiernictwa"  (Przeczytany 4189 razy)
tortolandia team
Administrator
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 705


« : Sierpień 13, 2014, 11:37:29 »

Najnowsze wydanie "Cukiernictwa" jest już dostępne, a w nim...

Styl angielski to temat wiodący bieżącego numeru, dowiecie się m.in jak krok po kroku upiec zaręczynowy tort oraz babeczki w stylu angielskim, a także przeczytacie wywiad z Justyną Chojnacką ze Studia Dekoracji Lukiernia o tworzeniu tortów dekorowanych w stylu angielskim.

Polecamy również:
•    nowe sposoby krojenia ciasta – za pomocą fal akustycznych i strumienia wody pod ciśnieniem;
•    proces temperowania czekolady, czyli jak właściwie go przeprowadzić i przy pomocy jakich urządzeń;
•    tradycyjne receptury z migdałami i marcepanem, m.in. na chrupiące ciastka migdałowe, włoskie biscotti i marokańskie ciasto migdałowe;
•    surowce i dodatki cukiernicze, ciasta biszkoptowe – przygotowane specjalnie dla młodych i początkujących cukierników;
•    substancje spożywcze stosowane zamiast cukru do słodzenia lodów, przy których przedstawiono receptury na lody z syropem klonowym, sorbet arbuzowy, lody kawowe z melasą;
•    przewodnik jak wprowadzić właściwą kampanię marketingową w kawiarni.

Zachęcamy serdecznie do lektury!
Redakcja "Cukiernictwa"

P.S. Nie znasz jeszcze czasopisma? Zamów bezpłatny egzemplarz tutaj

 http://www.dlaspecjalistow.pl/produkt/cukiernictwo-42014
Zapisane
Strony: [1]
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC